maandag 11 april 2011

Dag 5

Lizzie samen met Karla, de grote trekker van het tuintjes project in El Paraiso. Zij is echt te bewonderen want de gezinnen motiveren om aan een groententuin te beginnen is echt niet makkelijk!!! Volhouden,Karla!

Zo zien we er allemaal uit na een dag werken in de stoffige tuintjes  ;-)
Een vierkantenmetertuin met centrale waterbevoorrading vanuit een doorprikte plastic fles. In elk vakje kan 1 groentensoort groeien.

Een piramidetuintje

Een tuintje wordt met schaduwdoek omheind om honden buiten te houden. Die lusten de compost ook!

De muurschilderingen tonen hoe onze en de lokale jongeren de toekomst zien.

De tweede zware werkdag.
We hebben 1 vierkante meter-tuintjes en piramidetuintjes aangelegd bij de Peruaanse gezinnen in El Paraiso, oefening baart kunst. Ook de lokale jongeren staken de handen uit de mouwen en samen kregen we er 8 klaar van de 33 tuintjes die er op het programma staan. Na wat arbeid verdienden we wel een heerlijke maaltijd. Knapperige groentjes op een bedje van rijst en gekruide kip kon iedereen wel smaken. Na deze maaltijd splitsen we ons op in twee groepen. De ene groep gingen de tuintjes afwerken. De anderen kozen voor de creatieve uitdaging, en startten met de muurschildering in de commedor. Uitgeput, met stof achter onze oren, keerden we weer terug naar ons hostel.

1 opmerking:

  1. Een fijne blog om te volgen,ook doordat mijn kleindochter Lizzie er bij hoort.

    BeantwoordenVerwijderen